Вход Регистрация
E-mail:
Пароль Забыли пароль?
Закрыть
E-mail:
Пароль
Вход
Закрыть
E-mail:
Закрыть

Вход Закрыть
нет отмеченных

Вакансии

нет сохраненных

10 марта 2016

Кишинёв · A.O. Lumos Moldova вакансии компании »

Пол Опыт работы
Не имеет значения от 3 лет

A.O. Lumos angajeaza Specialist în Asistența Copiilor cu Dizabilități

Argument

În conformitate cu politicile naționale și internaţionale în domeniul protecţiei copilului, în baza acordurilor de colaborare cu autoritățile administrației publice centrale și locale, în scopul realizării prevederilor Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020 (HG nr.523 din 1.07.2011), Strategiei pentru protecția copilului pentru anii 2014-2020 (HG nr.434 din 10.06.2014), Codului Educației nr.152 din 17.07.2014, Strategiei de dezvoltare a educației pentru anii 2014-2020 Educația-2020 (HG nr.944 din 14.11.2014), Planului de acțiuni pe anii 2015-2017 pentru implementarea Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020 (HG nr.858 din17.12.2015), AO Lumos Foundation Moldova (Lumos) sprijină autorităţile Republicii Moldova în implementarea politicilor în domeniul protecției și asigurării drepturilor copilului.
În acest context, în scopul asigurării/realizării dreptului la educație și al prevenirii instituționalizării copiilor cu dizabilități severe/complexe, Lumos creează în cadrul Liceului Teoretic Petre Ștefănucă din Ialoveni Unitatea de Educație Specială (UES). În calitate de model de incluziune a copiilor cu dizabilități severe, UES se creează și se pilotează în conformitate cu Ordinul Ministerului Educației nr.1186 din 10.12.2015.
UES va funcționa ca subdiviziune instituțională a Liceului, acordînd copiilor cu dizabilități severe/complexe servicii educaționale și non-educaționale.
În vederea asigurării pregătirii pentru înrolare și asistenței copiilor cu dizabilități severe în procesul incluziunii în UES, Lumos angajează un specialist în asistența copiilor cu dizabilități.

Obligaţii şi responsabilităţi:
1. Studierea pachetului de documente referitoare la UES (concept, standarde, regulament, metodologie de pilotare etc.), în scopul informării asupra modelului de incluziune educațională a copiilor cu dizabilități severe, promovat de Lumos.
2. Elaborarea Planului de activitate pentru perioada angajării în calitate de specialist în asistența copiilor cu dizabilități în cadrul Lumos.
3. Examinarea informațiilor privind copiii cu dizabilități severe din raionul Ialoveni, oferite de structurile competente din raion: Direcția Asistență Socială, Centrul Medicilor de Familie, Direcția Educație/Serviciul de asistență psihopedagogică.
4. Elaborarea Planului de pregătire a copiilor pentru înrolare în UES, care să conțină acțiuni referitoare la:
4.1. Precizarea/stabilirea, în comun cu organele de resort din raionul Ialoveni, a listei potențialilor beneficiari ai UES, conform criteriilor de eligibilitate;
4.2. Constituirea echipei multidisciplinare de evaluare, care să reunească reprezentanți ai domeniilor educație, asistență/protecție socială, sănătate, inclusiv reprezentantul instituției de învățămînt în care se creează UES;
4.3. Evaluarea dezvoltării copiilor, conform listei stabilite și programului/orarului de evaluare;
4.4. Coordonarea și participarea directă la elaborarea rapoartelor de evaluare pentru fiecare copil;
4.5. Elaborarea, în baza rapoartelor de evaluare, a planurilor nominale/individualizate de pregătire a înrolării fiecărui copil;
4.6. Implementarea planurilor nominale/individualizate de pregătire a înrolării copiilor.
5. Planificarea și organizarea/realizarea activităților de informare și pregătire a familiilor copiilor care se înrolează în UES.
6. Participarea la formarea angajaților UES în domeniul abordării/asistenței copiilor cu dizabilități.
7. Participarea la elaborarea planurilor educaționale individualizate (PEI) pentru fiecare copil înrolat în UES.
8. Participarea nemijlocită la realizarea planurilor educaționale individualizate și acordarea asistenței cadrelor didactice și nedidactice în realizarea PEI, prin:
8.1. Formularea recomandărilor concrete privind abordarea/asistența fiecărui copil prin intervenții specifice;
8.2. Identificarea celor mai adecvate tehnologii didactice aplicate în lucrul cu fiecare copil;
8.3. Elaborarea, confecționarea, îmbunătățirea și adaptarea materialelor didactice pentru lucrul cu copiii asistați.
8. Realizarea, în caz de necesitate, a activităților de asistență de tip outreach, în afara UES, la locul de aflare a copilului (la domiciliu, în centre de reabilitare, în alte plasamente temporare).
9. Planificarea, în comun cu administrația instituției de învățămînt și coordonatorul UES, și participarea la organizarea/realizarea activităților de informare a comunității școlare (elevi, cadre didactice, părinți) privind drepturile copiilor cu dizabilități (inclusiv dreptul la educație), privind UES și misiunea acesteia.
10. Planificarea și organizarea activităților comune cu participarea copiilor cu și fără dizabilități din instituția de învățămînt.
11. Formularea și înaintarea coordonatorului UES și administrației instituției de învățămînt propuneri privind ameliorarea continuă a calității incluziunii copiilor cu dizabilități.
12. Elaborarea rapoartelor privind activitățile realizate, conform prezenților Termeni de referință.

Studii, calificări, competențe:
- Studii superioare în unul din domeniile: psihopedagogie specială, psihopedagogie, pedagogie, asistență socială.
- Cel puțin 3 ani de experiență dovedită în lucrul cu copiii cu dizabilități.
- Cunoașterea legislației privind drepturile copiilor și asigurarea acestora.
- Cunoașterea programelor computerizate relevante: Word, Excel etc.
- Cunoașterea limbilor română și rusă.
- Capacitate de a lucra în mod independent și abilități de lucru în echipă.
- Orientare spre rezultat, motivație, responsabilitate.

Persoanele interesate vor depune:

- CV-ul;

- scrisoarea de intenție;

- 2 scrisori de recomandare.

Actele vor fi expediate pe adresa: MD 2012, Chișinău, str. Bănulescu Bodoni 14/1, etaj 1, sau prin e-mail la adresa electronică: office.moldova@wearelumos.org.

Data limită pentru aplicare este 24 martie 2016.

Doar candidații selectați vor fi invitați la interviu.

E-mail Office.Moldova@wearelumos.org
Действия с вакансией:

Сохранить в блокнот

Сохранить в Word

Работа в Молдове © HeadHunter SRL
2007 - 2024 | hh.md®