Intrare cont Cont nou
E-mail:
Parola Ați uitat parola?
Închide
E-mail:
Parola
Intrare cont
Închide
E-mail:
Închide

Intrare Închide
nu sunt marcate

Locuri de muncă

nu sunt salvate

26 februarie 2016

Chişinău · Institutul de Politici Publice joburile companiei »

Sex Experienţa
Orice de la 2 ani


Termeni de Referință

Pentru Expert local în domeniul nediscriminării ce urmează a revizui cadrul legal existent pe domeniul prestării serviciilor publice si să propună un set de recomandări cu privire la adaptarea acesteia la principiile non-discriminării si a Legii nr. 121 cu privire la asigurarea egalității.
Informații

Locația: Chișinău, Moldova
Termenul Final pentru aplicare 11 Martie 2016
Categoria primară: Asigurarea nediscriminării si a egalității de șanse
Nivelul de Post: Expert în domeniul drepturilor omului
Data începerii: Martie 2016
Durata perioadei de lucru Martie 2016 – Ianuarie 2017

Context:
Institutul de Politici Publice din Republica Moldova împreună cu partenerii săi: Institutul pentru Politici Publice din Romania, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din Romania, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din Republica Moldova, implementează proiectul “Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile.” Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului (IEDDO). Obiectivul general al acestui proiect este de a dezvolta în Republica Moldova a unui sistem independent și eficace de prevenire și combatere a fenomenului discriminării. Unul dintre obiectivele specifice este de a sprijini autoritățile publice locale să își adapteze documentele interne, procedurile operaționale si codurile de conduită la prevederile legii anti-discriminare. De asemenea, ne-am propusa să contribuim la înțelegerea de către reprezentanții administrației publice locale a responsabilităților lor de prevenire și combatere a discriminării în procesul de prestare a serviciilor publice. În acest context, vor fi întreprinse următoarele activități:
1.1 Instruirea unui număr relevant de reprezentanți ai autorităților publice locale în vederea includerii principiilor anti-discriminare în regulamentele/documentele interne și normele de procedură și conduită.
1.2 Instruirea a unui număr de 50 de reprezentanți ai autorităților publice locale în comunicare publică incluzivă.

Pentru analiza aprofundată a regulamentelor interne ale APL-urilor, a normelor de procedură și conduită, și propunerea unui set de recomandări cu privire la adaptarea acestora la prevederile Legii nr. 121 cu privire la asigurarea egalității, Institutul de Politice Publice este în căutarea unui expert care va oferi consultanță și expertiză juridică la nivel avansat.
Expertul va efectua următoarele activități:
1. Efectuarea unei analize a documentelor organizatorice, a reglementarilor interne, a normelor si codurilor de conduita ale funcționarilor publici, inclusiv procedurile de prestare a serviciilor publice.
2. Elaborarea unui set concret de recomandări și acțiuni necesare pentru a fi întreprinse de către APL-uri in vederea respectării prevederilor în domeniul nediscriminării.
3. Stabilirea unui șir de întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale în vederea consultării acestora asupra tipului si numărului de documente/servicii ce urmează a fi adaptate la prevederile Legii nr. 121 cu privire la asigurarea egalității.
4. Analiza materialelor audio-vizuale afișate in incinta primăriilor si consiliilor raionale si determinării gradului de corespundere cu prevederile Legii nr. 121 (numărul primăriilor și a consiliilor locale unde urmează să fie întreprinse vizitele vor fi stabilite împreună cu echipa de proiect).
5. Participarea în cadrul ședințelor și consultărilor publice organizate de către autoritățile publice locale (numărul ședințelor si întâlnirilor va fi determinat ulterior) în vederea stabilirii dacă acestea sunt accesibile reprezentanților tuturor grupurilor sociale (în mod prioritar, a celor direct vizați de subiectele discutate).
6. Participarea la coaching-ul la distanta oferit reprezentanților autoritarilor publice locale, care s-au angajat să-și adopte regulamentele si documentele interne la principiile nediscriminării.
7. Prezentarea setului de recomandări în cadrul training-urilor cu APL-urile si in cadrul conferinței finale a proiectului.
8. Oferirea serviciilor de consultanta juridică cu privire la conținutul materialelor audiovizuale de vizibilitate folosite in cadrul campaniei de prevenire și combatere a discriminării.
9. Participarea la caravanele anti-discriminare, organizate in 3 municipii ale Republicii Moldova, in calitate de membru al echipei de proiect

Rezultatele scontate și termenii de timp:
În urma efectuării acțiunilor menționate mai sus, Expertul va fi responsabil de livrarea următoarelor rezultate:

Nr. Rezultate Perioada de timp
1. Metodologia de lucru și a planului detaliat de acțiuni Până la sfârșitul celei de-a două săptămâni din data semnării contractului
2. Elaborarea setului de recomandări în baza analizei cadrului normativ și a vizitelor la fața locului Până la sfârșitul lunii Mai 2016
3. Participarea la coaching-ul la distanță Iunie 2016-Septembrie2016
4. Prezentarea setului de recomandări in cadrul training-urilor si a conferinței finale Iulie 2016-August 2016
Ianuarie 2017
5. Oferirea serviciilor de consultanță juridică Iulie 2016 – Septembrie 2016
6. Participarea la caravanele anti-discriminare Septembrie 2016 – Octombrie 2016

Varianta finala a rezultatelor va fi agreată de către Echipa de Proiect și va fi prezentată în limba română (format electronic și printat), însoțită de o descriere succintă a rezultatelor în limba engleză, în vederea includerii în raportul narativ al proiectului.
Planul de acțiuni va fi coordonat cu Echipa de Proiect.
Angajamente manageriale:
Structura organizațională: Expertul va lucra sub ghidarea Coordonatorului de Proiect din Republica Moldova și sub supravegherea directă a Echipei de Proiect din Republica Moldova.
Contribuții: Echipa de proiect va pune la dispoziția expertului Propunerea Narativă a Proiectului, Suportul de curs pentru ONG-uri și Manualul Anti-discriminare destinat APL-urilor elaborate în cadrul proiectului și o serie de ghiduri identificate de Echipa de Proiect ca fiind relevante pentru atingerea obiectivelor menționate.
Călătorii
În cazul călătoriilor, plata cheltuielilor pentru aceste călătorii va fi rambursat.
Evaluarea performanțelor
Performanța Contractorului va fi evaluată vizavi de astfel de criterii precum: punctualitatea, responsabilitatea, inițiativa, comunicarea, acuratețea și calitatea produselor livrate.
Aranjamente financiare:
Plata va fi efectuată lunar după oferirea și aprobarea rezultatelor și certificarea de către Echipa de Proiect din Republica Moldova și România, precum că serviciile au fost efectuate în mod satisfăcător.
Capacitățile și abilitățile necesare
Următoarele criterii de calificare pot fi aplicate la selectarea Consultantului:
Educația:
• Diplomă în domeniul științelor juridice;
• Instruiri in domeniul drepturilor omului și în domeniul egalității.

Experiența:
• Cel puțin 2 ani de experiență profesională în domeniul drepturilor omului;
• Cel puțin 2 ani de experiență profesională în elaborarea documentelor legale, preferabil în domeniul legat de serviciile publice;
• Experiență de colaborare cu autoritățile publice locale;
• Experiență de elaborare a recomandărilor ca parte a unui raport analitic (exemple de lucrări precedente pot fi solicitate);
• Cunoașterea contextului local în jurul prestării serviciilor publice;
• Cunoaștere legislației naționale în domeniul nediscriminării și asigurării egalității;

Competențe
• Cunoștințe vaste a cadrului legal național în domeniul administrației locale, în special, legate de prestarea serviciilor la nivel local;
• Cunoștințe vaste a legislației naționale în reglementarea actelor normative și proceduri;
• Cunoștințe bune a computatorului, abilități de folosire a Internetului;
• Cunoașterea fluentă a limbii Române, nivel mediu a limbii Engleze și a limbii Ruse este solicitat.

Pachetul pentru depunere:
• Curriculum Vitae;
• Scrisoare de Intenție;
• Propunere financiară (cu specificarea posibilității de negociere a salariului).
Persoanele interesate sunt invitate să expedieze dosarul la adresa: str. Pușkin, 16/1, MD-2012, Chişinău sau la adresa de e-mail: ipp@ipp.md. Evaluarea dosarelor va avea loc pe 14 martie 2016, ora 16.00. mun. Chișinău. În subiectul scrisorii se va indica denumirea postului la care se aplică.

Termenul-limită pentru transmiterea dosarelor complete este vineri, 11 martie 2016, ora 17.00.

Persoană de contact: Uțica Stella, Asistentă de Proiect, 0 22 27 67 85, stella_utica@ipp.md.


Telefon
+373 22 276786
Fax +373 22 276786
E-mail ipp@ipp.md
Web-Site ipp.md
Acțiuni cu locul de munca:

Salva în carnetul de note

Salva document în Word

Locuri de muncă în Moldova © HeadHunter SRL
2007 - 2024 | hh.md®